Revista de spiritualitate, traditii si calatorii

Doamne ajută, dragă cititorule!

 

Deja de la primele vorbe vă puteți face o idee despre cine suntem: cei care salută precum  bunicii, invocând ajutorul divin pentru orice început (și de relații inter-umane) și involuntar păstrând și tradițiile satului românesc, din care, într-un fel sau altul, toți ne tragem.  Și iată că definim exact ceea ce își propune să promoveze noul proiect editorial, revista Viața Ortodoxă -  o revistă lunară de spiritualitate și tradiții. O revistă de stil de viață ortodox. În România și în lume.

 

Într-o lume tot mai secularizată, în care pretențiile de viață ne erau tot mai mari în plan material (posesiuni, carieră, călătorii tot mai îndepărtate, relații folositoare etc), iar cele spirituale tot mai bine camuflate de zgomotul și ritmul tot mai nebun al vieții cotidiene, iată că a venit anul 2020 – cel care a reușit să ne buimăcească total și să ne răstoarne toate tiparele comportamentale. Nu doar nouă, românilor, ci aproape tuturor locuitorilor planetei.

 

Starea de nesiguranță personală, de teamă pentru ce ne poate oferi viitorul, încă persistă. Poate că simțim că suntem prinși în mijlocul unui război nevăzut, fără nici o posibilitate de control asupra destinului propriu. Poate că încă nu ne este clar de care parte este binele și de care parte este răul…

 

Părintele Stareț Isaia de la Schitul Sfântul Ilie Berzunți, consultantul duhovnicesc al proiectului nostru editorial, spunea de curând: ”Să vă intre bine în cap: niciodata diavolul nu va fi mai tare decât Dumnezeu! Dacă diavolul are planul lui, și Dumnezeu are planul Lui”.

 

În acest context în care întrebările și nedumeririle noastre existentiale se mută către planul duhovnicesc, poate mai mult decât înainte de anul 2020, venim cu o ofertă de revistă de spiritualitate care se alătură ofertei tematice existente pe piața românească, dar încearcă să ajungă la sufletul Dumneavoastră mai ales printr-o abordare la nivel practic. Ne adresăm celor care se află la etapa de formare a gândirii și a deprinderilor duhovnicești, a unui stil de viață ortodox. Este o etapă dificilă și (posibil) îndelungată, în care avem nevoie atât de duhovnic - călăuza,”antrenorul” de suflete (și Slavă Domnului, România ortodoxă are încă, pe întreg teritoriul ei, duhovnici mulți și foarte buni, în viață), cât și de informații ușor de asimilat.

 

Dorim să vă oferim o revistă pentru întreaga familie, cu rubrici consacrate de spiritualitate - repere monahale, sinaxar, creștini în lume, minuni ale credinței, un consistent jurnal de turism religios în lumea ortodoxă de pe toate continentele  etc, dar și scurte rubrici de cultură și istorie românească, etnografie, precum și articole cu informații inedite și practice. Ca exemplu în acest sens, în primul număr aflați, la rubrica Social, cariere – despre dilemele salariatului nedreptățit; la rubrica Informații utile -  despre o aplicație mobilă a unei mari mănăstiri din Rusia, prin intermediul căreia  se pot trimite pomelnice on-line; la rubrica Astonomie - despre Luna Rece (abordare păgână, abordare creștină); la rubrica Fitoterapie, leacuri și doctorii naturale – despre patlagină, “buruiana” verde și iarna; la rubrica Rețete mănăsatirești  - despre cum se prepara ciorba de pește la un schit și dacă aveți șanse să gătiți și acasă la fel de bine…

 

Încercăm să vă dăm informații concrete pentru fiecare subiect, astfel încât dacă sunteți interesați, să puteți apoi avea o abordare directă (adrese, căi de acces, numere de telefon etc )

 

Sperăm să vă placă cele relatate de redactorii noștri, să vă bucurăm sufletele, iar informațiile transmise să vă fie de folos. Ne puteți sprijini să existăm și să rezistăm în continuare în această perioadă critică și plină de restricții (economice, sociale, de transport etc) făcând abonamente pentru dumneavoastră, părinți, bunici, prieteni – le veți face un dar de suflet și în același timp, ne veți susține financiar.

 

Doamne, ajută!

Maria Chirculescu

 

Redacția

Consultant : Protos. Isaia Adragai 

Redactor-șef : Maria Chirculescu

Editor-senior : Maria Doina Jalea

Editori : Pr. Dr. Horia Dumitrescu, Horațiu Sasu, Flavia Ilinca, Ecatherina Suciu, Cristiana Chircu

Corector : Mihai Chirculescu

DTP&Graphic Design : Vasile Lupu

 

Colaborări, sugestii. Sperăm să ne rămâneți alături lună de lună, atât ca cititori cât și în calitate de colaboratori, împărtășindu-ne din experiența dumneavoastră duhovnicească sau profesională, înțeleasă în cheie creștină. Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe email, Whatsapp sau prin poștă.

 

Mulțumiri speciale celor care sprijină financiar apariția și distribuția gratuită a revistei la acest start editorial. Domnul să îi răsplătească după a Sa dărnicie! Orice sprijin este, în continuare, binevenit.